• גודל גופן

לזניה אטריות עם רוטב עגבניות, גבינות ותרד

לזניה אטריות עם רוטב עגבניות, גבינות ותרד

מצרכים

מרכיבים לתבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ:

  • 2 חבילות אטריות בטעם תרד של מזרח ומערב
  • 2 קופסאות (800 גרם) רוטב עגבניות מוכן ללזניה
  • 2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
  • 300 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • אגוז מוסקט (אופציונלי)
  • 1 שקית תרד

לציפוי:

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
  • להגשה:
  • עלי בזיליקום

אופן הכנה

אופן הכנה:

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.
    _MG_1750
  2. במחבת גדולה עם מעט שמן מאדים את התרד עד שהוא מתרכך. מסננים ושומרים בצד.
    _MG_1725
  3. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  4. מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 3 כפות בצד), הקוטג', הגבינה והביצים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.
  5. בקערה נפרדת טורפים את השמנת המתוקה עם הביצה.
  6. מרכיבים את הלזניה: יוצקים לתחתית התבנית את 3 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד. מסדרים מעל שכבה אחידה של האטריות בטעם תרד. יוצקים מעל 1/2 של רוטב העגבניות והגבינות ומניחים מעל 1/2 מהתרד. חוזרים על הפעולה.
    _MG_1756
  7. יוצקים את הציפוי מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה, מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן ואופים כ-30 דקות, או עד שהלזניה מזהיבה.
  8. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים מיד.
    _MG_1771

 

מתכון: אולגה טוכשר

צילום: השני הלוי