• גודל גופן

לחמניות במילוי עוף מפורק ברוטב ברביקיו מקסצ'אפ

לחמניות במילוי עוף מפורק ברוטב ברביקיו מקסצ'אפ

ארוחה שלמה בלחמניית המבורגר – חזה עוף מפורק שמתבשל ברוטב ברביקיו משגע, בתוספת בצל סגול ופלפל חלפיניו. והטריק? משתמשים ברוטב ברביקיו מוכן וחוסכים זמן והכנה

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות:

לבישול העוף:

500 גרם חזה עוף שלם, מחולק לחצאים

1 בצל קטן, קלוף

2 שיני שום, קלופות

1 כוס מים

1/2 כוס רוטב ברביקיו מקסצ'אפ

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק מקצ'אפ

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

להסמכת הרוטב:

1 כף קורנפלור

2 כפות מים

להגשה:

4 לחמניות המבורגר

1 בצל סגול, קלוף

4 כפות פלפל חלפיניו כבוש מזרח ומערב (או מלפפונים חמוצים, פרוסים)

אופן הכנה

  1. מכינים את העוף:
  • קוצצים דק את הבצל וכותשים את שיני השום.
  • שמים את כל המרכיבים לבישול העוף והעוף בסיר, מעלים לרתיחה על להבה גבוהה, מכסים במכסה ומעבירים לבישול על להבה נמוכה כ-40 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין ורך.
  • מוציאים את העוף מהרוטב שבו התבשל, שמים בקערה ובעזרת שני מזלגות מפרקים אותו לרצועות קטנות ודקות. שומרים בצד.
  1. בינתיים, מחזירים את הרוטב לאש ומעלים לרתיחה. מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם המים עד שאין גושים, מוסיפים לרוטב וטורפים נמרצות בעזרת מטרפה עד שהרוטב מסמיך.
  2. מחזירים את העוף המפורק לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מכינים את המצרכים להגשה: פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות. אפשר לצלות את לחמניות ההמבורגר על מחבת פסים לקבלת סימני חריכה.
  4. מרכיבים את המנה: בכל לחמניית המבורגר שמים 3-4 כפות תבשיל עוף מפורק. מניחים מעל פרוסות בצל סגול, 2-3 פלפלוני חלפיניו או פרוסות מלפפון חמוץ ומגישים.

 

צילום: נמרוד סונדרס