• גודל גופן

נאגטס חמוץ מתוק

נאגטס חמוץ מתוק

נאגטס חמוץ מתוק עם טוויסט הדרי במיוחד של מיץ תפוזים שנותן טעם וריח מושלמים לנאגטס. אתם חייבים לנסות את המתכון הזה בבית

מצרכים

רוטב 

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כוס רוטב פונזו מזרח מערב

1/4 כפית שמן שומשום מזרח מערב

4 שיני שום קלופים ומעוכים

4 כפות שורש ג’ינג’ר מגורר או קצוץ

1 פלפל צ’ילי אדום בינוני או ירוק טרי או יבש קצוץ – למי שאוהב אקסטרה חריפות

1 כף קורנפלור

פרגיות

500 גרם סטייק פרגית חתוכה לחתיכות של 3-4 ס"מ

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח דק

4 כפות קורנפלור

טיגון

1/4 כוס שמן קנולה

הגשה

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1.5 כוסות אורז לבן מאודה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב לכדי תערובת חלקה – שימו לב לא להשאיר גושי קורנפלור. טועמים ומתקנים טעם – הרוטב צריך להיות חמוץ-מלוח-מתוק עם מידת חריפות על פי טעמכם.
  2. בקערה נוספת מפדרים את נתחי הפרגיות בקורנפלור ומנערים את העודף.
  3. בווק או סוטאז’, מחממים את השמן עד שמתחיל להעלות עשן ומיד מטגנים בו את הפרגיות תוך כדי ערבוב והפיכתן להשחמה יפה.
  4. מוציאים את הפרגיות מהמחבת, שופכים את עודף השמן לקערית ומיד מוזגים למחבת את הרוטב שהכנו קודם, מביאים לרתיחה תוך כיד ערבוב והוא מהר מאוד יתחיל להסמיך.
  5. ברגע שהגענו להסמכה רצויה, מחזירים את הפרגית המושחמת ועוד ערבוב אחד או שניים ומיד מגישים מעל אורז, מפזרים בצל ירוק קצוץ וסוחטים מיץ ליים או לימון טרי להשלמת החמיצות.