• גודל גופן

סלמון במעטפת של שומשום

סלמון במעטפת של שומשום
מתכון מטריף של דג סלמון במעטפת של שלושה סוגי שומשום. מנה יפיפייה וחגיגית – כזאת שלא תצליחו לעמוד בפניה. בתאבון

מצרכים

סלמון

1/2 נתח פילה דג סלמון בלי עור

מרינדה

4 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

3 כפות דבש

2 כפות מירין מזרח מערב

1 כפית שורש ג’ינג’ר קצוץ

1 כפית פלפל צ’ילי אדום קצוץ

מעטפת

50 גרם שומשום שחור מזרח מערב

50 גרם שומשום בטעם ווסאבי מזרח מערב

50 גרם שומשום בטעם רוטב סויה מזרח מערב

תחמיץ ואורז

3 כוסות אורז קלרוז מזרח מערב

2 כפות מירין מזרח מערב

2 כפות חומץ אורז מזרח מערב

1 כף סוכר לבן

2 כפיות מלח דק

אופן הכנה

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הסלמון במקרר לשעתיים לפחות.
  2. מחממים תנור ל180 מעלות.
  3. בקערה שטוחה מערבבים את סוגי השומשום ולאחר שהדג הושרה טובלים את הסלמון בצלחת עם שלושת סוגי השומשום עד שכולו יהיה מצופה חוץ מהצד התחתון.
  4. בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הסלמון כשהצד של השומשום כלפי מעלה ואופים כ20 דקות בתנור.
  5. מכינים את האורז: שוטפים את האורז 3-4 פעמים.
  6. שמים בסיר 4 כוסות מים ומוסיפים את האורז, מבשלים על אש קטנה 20 דקות עם מכסה סגור.
  7. מכבים את האש וממתינים 5 דקות.
  8. מוציאים את האורז לצלחת או קערה.
  9. מכינים את התחמיץ: מבשלים בסיר את מרכיבי התחמיץ כ 3-4 דקות ומוזגים על האורז. מערבבים בזהירות עם כף עץ בלי לשבור את האורז.
  10. לוקחים את האורז ומניחים אותו ברינג גדול (יוצרים צורה עגולה ושכבה עבה יחסית).
  11. מטגנים במחבת עם שליש כוס שמן רק צד אחד עד שנהיה קראסט פריך.
  12. מניחים את הדג על האורז שהכנו, ניתן להוסיף בקצ’וי צרוב ולהגיש.