• גודל גופן

סלמון ברוטב תפוז וסויה

סלמון ברוטב תפוז וסויה
סלמון אפוי ברוטב תפוז וסויה – מנה נהדרת לארוחה חגיגית. עם עומק טעמים של סלמון, חמצמצות של תפוז ומליחות של סויה – מנה שהיא שלמות בצלחת

מצרכים

סלמון
800 גרם סלמון טרי נתח שמספיק ל-4 מנות. אפשר לבקש בחנות שיפרסו את הנתח או לפרוס בעצמכם.
רוטב
4 כפות מיץ תפוזים/ מיץ מחצי תפוז
3 כפות רוטב סויה מזרח מערב ללא גלוטן, כשר לפסח
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
2 כפות דבש
4 גבעולי רוזמרין
1 תפוז בינוני
4 חצאי פרוסות תפוז
מצע תפוזים
1 תפוז בינוני מחולק לפלחים ללא החלק הלבן
100 גרם חמאה
1 כף סוכר לבן
1 קורט מלח דק
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
1 כף קורנפלור מומס ב100 מ"ל מים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
  2. מכינים את הסלמון: פורסים את נתח הסלמון ל-4 פרוסות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  3. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב ובעזרת גבעולי הרוזמרין יוצקים על נתחי הסלמון.
  4. מקשטים בפלחי תפוז ורוזמרין ומעבירים את הסלמון לאפייה בתנור למשך כ-12 דקות. זהירות לא לייבש את הדג.
  5. מכינים את התפוזים: מפלטים תפוז, ומטגנים קלות יחד עם חמאה במחבת עד לקבלת תערובת אחידה ושהפילטים מתפרקים.
  6. מוסיפים את הסוכר, המלח והצ׳ילי הגרוס ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. במידה ומסמיך יתר על המידה ניתן לדלל במעט מים.
  7. מגישים – מניחים בבסיס הצלחת מעט מבלילת התפוז שהכנו במחבת, ועליה נתח סלמון. מקשטים במעט גרידת תפוז ומגישים. בתאבון וחג שמח.