• גודל גופן

עוף בציפוי פריך ברוטב חמאת בוטנים אינדונזי

עוף בציפוי פריך ברוטב חמאת בוטנים אינדונזי

מצרכים

חומרים ל-6 מנות:

  • 1 חבילה (700 גרם) פילה עוף טרי חתוך לנתחים בגודל 3X4 ס"מ

לתערובת הביצים:

  • 3 ביצים
  • 2 כפות רוטב סויה יאמאסה של מזרח ומערב
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

לציפוי:

  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 2 כפות שומשום
  • 1 כפית שטוחה מלח

לטיגון:

  • שמן חמניות או תירס

לרוטב חמאת בוטנים אינדונזי:

  • 1 כף שמן חמניות או תירס
  • 1 בצל שאלוט קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
  • 2/3 כוס שימורי קרם קוקוס של מזרח ומערב
  • 1/3 כוס חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כף רוטב סויה יאמאסה של מזרח ומערב
  • 1 כפית גדושה סוכר חום בהיר
  • 1/2 כפית תבלין כוסברה טחון
  • 1/8 כפית קינמון (לא חובה)

אופן הכנה

 

  1. מכינים את תערובת הביצים ומשרים את העוף: טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את רוטב הסויה יאמאסה והחרדל, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים כ-30 דקות בטמפ' החדר.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים קלחת או סיר קטן על להבה בינונית. מוסיפים את השמן, השאלוט, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי ומאדים כ-2 דקות עד שהבצל והשום מתחילים להתרכך. מוסיפים את קרם הקוקוס, חמאת הבוטנים, מיץ הלימון, רוטב הסויה יאמאסה, הסוכר, הכוסברה והקינמון ומערבבים. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. טועמים ומתקנים את התיבול. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים 3-2 כפות קרם קוקוס.
  4. מצפים ומטגנים את העוף: מערבבים את פירורי הלחם, הקוקוס, השומשום והמלח בקערה.
  5. מוציאים את נתחי עוף מתערובת הביצים, מנערים מעודפי הביצה ומעבירים לתערובת פירורי הלחם. מצפים את הנתחים בפירורי הלחם מכל הצדדים.
  6. יוצקים למחבת שמן בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את הנתחים 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים ומוכנים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים עם הרוטב.

 

 

מתכון: שי-לי ליפא