• גודל גופן

פרגיות עוף בקארי אננס

פרגיות עוף בקארי אננס

 

.

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות:

  • 500 גרם פרגיות

 

למחית הקארי:

  • 3 בצלי שאלוט
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
  • 2-3 שיני שום, קלופות
  • 2 גבעולי למון גראס, חתוכים למקטעים של 3 ס"מ
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1 פלפל ירוק חריף

לתבשיל:

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 אננס טרי
  • 800 מ"ל (2 פחיות) קרם קוקוס מזרח ומערב
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 עלי כפיר ליים
  • 1/4 כוס מיץ לימון או ליים (מיץ מ-1 לימון)
  • 3 כפות רוטב דגים מזרח ומערב
  • צרור עלי כוסברה
  • צרור עלי נענע
  • בוטנים שלמים, קלויים

 

להגשה:

  • אורז לבן מבושל

אופן הכנה

אופן הכנה:

  1. שמים את כל חומרי מחית הקארי במעבד מזון ומעבדים למחית פירורית.
  2. מקלפים את האננס וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  3. בסיר רחב מחממים שמן קנולה. כשהוא חם, מטגנים בו את מחית הקארי כדקה.
  4. מוסיפים קרם קוקוס, סוכר וכפיר ליים ומביאים לרתיחה.
  5. חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 3 ס"מ. מוסיפים לסיר.
  6. מוסיפים לסיר רוטב דגים, מיץ ליים וקוביות אננס ומבשלים כ-10 דקות.
  7. קוצצים את הבוטנים, הכוסברה והנענע ומוסיפים 3/4 מהכמות לסיר.
  8. יוצקים את התבשיל לקערות הגשה, מקשטים עם ה-1/4 הנותר של הבוטנים, הכוסברה והנענע ומגישים בליווי אורז לבן.

 

 

מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר