קורן דוג

הגרסה הישראלית למנה האמריקאית המושחתת – קורן דוג מושלם, נקניקיות עטופות בבצק ומטוגנות שמגישים עם רוטב צ'ילי מתוק או רטבים שאוהבים
מצרכים
בצק
300 גרם קמח לבן
7 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר לבן
1 כפית מלח דק
2 כפות שמן קנולה
1 ביצה M
240 מ"ל או 1 כוס מים
ציפוי
1 שקית פירורי פנקו מזרח מערב
נקניקיות והגשה
10 יחידות נקניקיות עוף או נקניקיות שאוהבים
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את מים, הביצה והשמן ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומתפיחים כ-40 דקות. הבצק נוזלי, זה בסדר.
- מוציאים את הנקניקיות מהאריזה ומייבשים היטב כדי שהבצק ידבק אליהן היטב.
- משפדים כל נקניקיה על שיפוד עץ. מעבירים את פירורי הפנקו לקערה ומחממים את השמן ל-165 מעלות במחבת מעט עמוקה.
- לאחר תפיחת הבצק טובלים כל נקניקיה בבצק ומגלגלים כך שכל נקניקיה תצופה כולה. טובלים בפירורי הפנקו ומיד מטגנים בשמן החם.
- מטגנים את כל הנקניקיות העטופות ומוציאים לרשת כדי לשמור על קריספיות. מגישים עם רוטב צ׳ילי מתוק.