• גודל גופן

קורן דוג

קורן דוג
הגרסה הישראלית למנה האמריקאית המושחתת – קורן דוג מושלם, נקניקיות עטופות בבצק ומטוגנות שמגישים עם רוטב צ'ילי מתוק או רטבים שאוהבים

מצרכים

בצק
300 גרם קמח לבן
7 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר לבן
1 כפית מלח דק
2 כפות שמן קנולה
1 ביצה M
240 מ"ל או 1 כוס מים
ציפוי
1 שקית פירורי פנקו מזרח מערב
נקניקיות והגשה
10 יחידות נקניקיות עוף או נקניקיות שאוהבים
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את מים, הביצה והשמן ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומתפיחים כ-40 דקות. הבצק נוזלי, זה בסדר.
  2. מוציאים את הנקניקיות מהאריזה ומייבשים היטב כדי שהבצק ידבק אליהן היטב.
  3. משפדים כל נקניקיה על שיפוד עץ. מעבירים את פירורי הפנקו לקערה ומחממים את השמן ל-165 מעלות במחבת מעט עמוקה.
  4. לאחר תפיחת הבצק טובלים כל נקניקיה בבצק ומגלגלים כך שכל נקניקיה תצופה כולה. טובלים בפירורי הפנקו ומיד מטגנים בשמן החם.
  5. מטגנים את כל הנקניקיות העטופות ומוציאים לרשת כדי לשמור על קריספיות. מגישים עם רוטב צ׳ילי מתוק.