• גודל גופן

קציצות עוף עם גרגירי חומוס ברוטב קארי ירוק וקרם קוקוס

קציצות עוף עם גרגירי חומוס ברוטב קארי ירוק וקרם קוקוס

מחפשים מתכון חדש ומרענן לקציצות עוף? קבלו מתכון לתבשיל ריחני של קציצות עוף ברוטב משגע של קארי ירוק וקרם קוקוס. ארוחת צהריים זריזה וקלה להכנה

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות:

לרוטב:

1 כף שמן צמחי

2 כפות ממרח קארי ירוק

1 קופסה קטנה (250 מ"ל) קרם קוקוס

1 כוס (240  מ"ל) מים

1-2 עלי קפיר ליים טרי או מיובש (ניתן להחליף בגרידה מלימון או ליים)

1 כפית סוכר דקלים או סוכר חום

חופן גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש במוקפאים)

400 גרם דלעת, קלופה

1 ו-1/2 כפות רוטב דגים

 

לקציצות:

400 גרם חזה עוף, טחון

עלים מ-1/2 צרור כוסברה

3-5 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד

קורט מלח או כפית רוטב דגים תאילנדי או רוטב סויה

שמן, לטיגון רדוד

 

להגשה:

½ כוס עלי בזיליקום, להגשה

אורז לבן, מבושל

אופן הכנה

  • מחממים את השמן בסיר קטן. מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית- גבוהה כחצי דקה, עד שהוא מפיץ ריח.

1

  • מוזגים את קרם הקוקוס לסיר בהדרגה תוך ערבוב, 1/2 כוס כל פעם. מוסיפים את המים ובוחשים היטב. מוסיפים את הקפיר ליים והסוכר ומביאים לרתיחה.

2

  • חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  • מוסיפים את קוביות הדלעת וגרגרי החומוס. מבשלים מעל להבה נמוכה כעשר דקות.

3

  • בינתיים, מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק. שמים את מרכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ולשים את התערובת כחצי דקה.
  • מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות (קצת יותר קטנות מכדור פינג פונג). מטגנים אותן ב2-3 נגלות בשמן החם, 2 דקות מכל צד או עד קבלת צבע זהוב. את הנגלה הראשונה של הקציצות מעבירים ישר לרוטב ובאותו אופן מכינים נגלות נוספות.

4 5

  • מנערים מעט את הסיר עם הקציצות, כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב.

6 7

  • מבשלים מעל להבה בינונית 5-8 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין והדלעת רכה.
  • טועמים את הרוטב ומוסיפים את רוטב הדגים ואם צריך עוד סוכר. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
  • מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים לצד אורז לבן.

 

צילום: אפיק גבאי