רוסטביף אנטריקוט ותפוחי אדמה בתנור

מנה עיקרית ותוספת חגיגית לערב שבת או ארוחת חג – רוסטביף אנטריקוט עם תפוחי אדמה בתנור בתיבול מנצח, לספיגת טעמים מושלמת
מצרכים
רוסטביף
2 ק"ג אנטריקוט – נתח שלם
מרינדה לרוסטביף אנטריקוט
1/4 כוס שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות מירין מזרח מערב
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף מלח דק
1 כף גדושה סוכר חום
תפוחי אדמה
1 חבילה תפוח אדמה קטן
הגשה
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אופן הכנה
- מבשלים חצי בישול (כ-10 דקות במים רותחים) את תפוחי האדמה, מסננים מהמים נותנים להם להתקרר.
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה. מוסיפים את נתח האנטריקוט, מעסים היטב ומוסיפים גם את תפוחי האדמה. מעבירים למקרר ל12-24 שעות להתרככות וספיגת טעמים.
- מחממים תנור על 200 מעלות חום עליון תחתון.
- מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה וממקמים בשלב התחתון של התנור.
- מעבירים את נתח האנטריקוט לרשת צלייה, ממליחים ומפלפלים ושמים מדחום באמצע הנתח. ממקמים את רשת הצלייה מעל תפוחי האדמה כך שבמהלך האפייה נוזלי בישול הבשר יטפטו על תפוחי האדמה ויעשירו את טעמיהם.
- אופים במשך 60-70 דקות ובסיום מוציאים ונותנים לנתח 15 דקות מנוחה.
- פורסים את הרוסטביף לפרוסות דקות, מגישים לצד תפוחי האדמה ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ. בתיאבון!