• גודל גופן

שבבי אורז ברוטב מסאלה (כשר לפסח)

שבבי אורז ברוטב מסאלה (כשר לפסח)

מצרכים

מרכיבים ל-3-4 מנות:
1 חבילת שבבי אורז ללא גלוטן של מזרח ומערב
לרוטב מסאלה:
1 כף שמן
1 בצל סגול / לבן בינוני קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
1.5 כפיות גראם מסאלה
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה, או לפי הטעם
1/2 כפית כמון
400 מ"ל (1 פחית) עגבניות מרוסקות
1 כף סירופ מייפל טבעי או סוכר
250 מ"ל (1 מיכל) קרם קוקוס של מזרח ומערב
להגשה:
כוסברה קצוצה

אופן הכנה

1. משרים במים את שבבי האורז כמה דקות (לפי הוראות היצרן), מסננים ושומרים בצד.
2. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר, תוך כדי ערבוב, עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
3. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המייפל וקרם הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
5. מוסיפים את שבבי האורז למחבת עם הרוטב, מערבבים ומבשלים עוד 4-5 דקות.
6. מפזרים כוסברה ומגישים.