• גודל גופן

שווארמת פרגיות תוצרת בית

שווארמת פרגיות תוצרת בית

שווארמה פרגית זה להיט! במיוחד כשהיא ביתית 🙂 סידרנו לכם מתכון שווה במיוחד עם נגיעות אסייתיות!

מצרכים

מרינדה:

3 כפות שמן

1 כף שמן שומשום מזרח ומערב

2 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב

2 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב

2 כפות מיץ לימון

1 כפית מלח

2 שיני שום, כתושות

1 כפית פפריקה

1 כפית בהרט

1 כפית כמון

¼ כפית פלפל שחור

 

שווארמה:

800 גרם פרגיות

1 בצל, קלוף

 

הגשה:

פיתות

סלט קצוץ

טחינה

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
  2. משטיחים את הפרגיות בעזרת פטיש עץ לפרוסות קצת דקות יותר.
  3. מורחים את הפרגיות במרינדה עד לכיסוי המלא ומקררים למשך לפחות שעה, או לילה שלם.
  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. חוצים את הבצל לרוחב ונועצים במרכזו שיפוד עץ ארוך.
  6. נועצים את חתיכות הפרגית, אחת מעל השנייה, ומסובבים כל חתיכה חדשה 90 מעלות ביחס לקודמת.
  7. אופים 30 דקות, מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד 90 דקות, עד שהפרגיות מוכנות מבפנים ומשחימות יפה מבחוץ. מצננים קצת.
  8. מנסרים בעזרת סכין חדה חתיכות שווארמה וממלאים פיתות. מגישים עם סלט קצוץ וטחינה.