• גודל גופן

חטיפי אורז קריספי ברוטב סויה וצ'ילי

חטיפי אורז קריספי ברוטב סויה וצ'ילי

מאורז לסושי אפשר להכין הרבה יותר מרק סושי. שגב מלמד אתכם איך להכין מנת פתיחה אסייתית של נגיסי אורז קריספיים ברוטב מתקתק

מצרכים

1/2 ק"ג אורז לסושי – מזרח מערב

800 מ"ל מים

1/4 כוס מירין מזרח מערב

4 כפות חומץ אורז מזרח מערב

1/4 כוס שמן לטיגון

 

לרוטב:

5  כפות רוטב סויה – מזרח ומערב

2 כפות רוטב סויה מתוקה – מזרח ומערב

1/2 כפית שמן שומשום

1 כף רוטב צ'ילי מתוק – מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מחממים סיר ומוסיפים מעט שמן זית.
  2. מכניסים אורז ומערבבים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור עד שהאורז מוכן מבפנים ודביק מבחוץ. בשלב זה מוסיפים את החומץ ואת המירין, מערבבים קלות, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. את האורז הדביק מעבירים לתבנית ישרה ומהדקים היטב על מנת לקבל צורה ישרה של פלטה. את המגש מכניסים למקרר למשך 30 דקות ומוציאים כאשר האורז קר מאוד.
  4. עם סכין חד מאוד חותכים את האורז לריבועים קטנים או מלבנים.
  5. מחממים מחבת עם שמן. כשהשמן חם, מטגנים בו את ריבועי האורז עד שהם פריכים מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  6. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה.
  7. להגשה: בקערה שטוחה מניחים את הריבועים הפריכים, שופכים מעט רוטב לקערה כך שהריבועים יהיו טבולים עד מחציתם ומגישים.

 

מתכון: שגב משה

צילום: אנטולי מיכאלו

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן