• גודל גופן

בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס

בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס

הקינוח הכי חגיגי וטעים בסביבה: בננות מטוגנות בפנקו עם רוטב טופו קוקוס!

מצרכים

מרכיבים ל-4 מנות:

טופי קוקוס:

500 מ"ל קרם קוקוס מזרח ומערב

400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן או חום

קורט מלח

בננות:

4 בננות

2 ביצים

1 כוס קמח

2 כוסות פירורי פנקו מזרח ומערב

שמן לטיגון

אופן הכנה

  • מכינים את רוטב טופי קוקוס: שמים בסיר את קרם הקוקוס, הסוכר והמלח, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם במשך כ-50 דקות, או עד שריבת החלב מסמיכה משמעותית ומשנה את צבעה לענברי. שומרים בצנצנת.
  • מחממים היטב שמן לטיגון בסיר רחב. השמן מוכן אם מכניסים לסיר קיסם עץ, ומסביבו מופיעות מלא בועות קטנות.
  • טורפים את הביצים בקערה. מקלפים את הבננות.
  • טובלים כל בננה בביצה, בקמח ובפירורי פנקו ומניחים לצלחת ל-10 דקות.

בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס

  • מעבירים בזהירות את הבננות המצופות לתוך הסיר עם השמן הרותח. מטגנים עד להזהבה יפה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס
  • מגישים מיד בליווי רוטב טופי קוקוס.

בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס בננה מטוגנת בפירורי פנקו עם רוטב טופי קוקוס

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן