• גודל גופן

סמוסה הודית ומטבל קוקוס חריף

סמוסה הודית ומטבל קוקוס חריף

סמוסה היא מאכל רחוב הכי מפורסם ונפוץ בהודו. עכשיו אפשר להכין בבית סמוסה הודית מקורית במילוי תפוחי אדמה מתובלים, ולהגיש לצד מטבל קוקוס חריף. ניתן לאפות או לטגן בשמן עמוק.

מצרכים

בצק:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן חמניות
  • 2 כפיות גרגירי כמון
  • 1 כוס מים חמים (לא רותחים)

מילוי:

  • 4 תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף, קלופים
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי
  • 2 בצלי שאלוט
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 כפיות גרגרי כוסברה
  • 2 כפיות זרעי שומר
  • 2 כפיות זרעי כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס אפונה ירוקה
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה

מטבל קוקוס חריף:

  • 2 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • 1 כף ג'ינג'ר
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 1 כפית מכל סוג: גרגרי כמון , גרגרי שומר, גרגרי כוסברה
  • 400 מ"ל חלב קוקוס מזרח ומערב
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 חופן נענע וכוסברה

אופן הכנה

אופן הכנה:

  1. קוצצים דק את הג'ינג'ר, הבצל, השום, הפלפלים, הכוסברה והנענע.
  2. מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, הסודה, המלח, הכמון והשמן בקערה. מערבבים קלות ומוסיפים את המים. לשים את הבצק היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את המילוי: מרסקים את תפוחי האדמה האפויים במזלג עד לקבלת פירה.
  4. מטגנים את הפלפל, הג'ינג'ר והשאלוט קלות.
  5. כותשים במכתש ועלי את התבלינים ומוסיפים למחבת.
  6. מוסיפים לפירה את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  8. מכינים את הסמוסה: לוקחים עיגול בצק בקוטר של 3 ס"מ. מרדדים על משטח מקומח לעלה דק בצורה אובאלית באורך של כ-20 ס"מ ורוחב של כ-12 ס"מ וחוצים לרוחב כך שיתקבלו 2 חצאים שווים.
  9. מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים בכף היד לצורת קונוס, ממלאים במילוי, סוגרים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
  10. אופים כ-30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב (לחילופין ניתן לטגן בשמן עמוק).
  11. מכינים את המטבל: מטגנים את בצלי השאלוט, השום, הג'ינג'ר, הפלפל האדום החריף ואת שלושת סוגי הגרגרים הכתושים.
  12. מוסיפים את חלב הקוקוס, רסק העגבניות והכורכום ומבשלים 5 דקות.
  13. מוסיפים מעט כוסברה ונענע ומגישים לצד הסמוסה.

 

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: ואדים טיוטיניון

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן