• גודל גופן

פאי אישי מפסטה ריגטוני עם גבינות

פאי אישי מפסטה ריגטוני עם גבינות

אורחים מגיעים ואתם רוצים להכין מנה מרשימה שלא לוקחת יותר מדי זמן? תכינו פאי פסטה וגבינות במנות אישיות!

מצרכים

מרכיבים ל-3-4 פאים אישיים:

 

1 חבילת פסטה ריגטוני די מרטיניו

לרויאל:

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת דק

100 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת דק

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

להגשה:

עגבניות מיובשות

עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן למצב אל דנטה (לא עד הסוף) ומסננים.

פאי אישי מפסטה ריגטוני עם גבינות

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכינים את הרויאל: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לאיחוד החומרים. שומרים בצד קצת גבינת פרמז'ן.
  • מסדרים את הפסטה המבושלת בעמידה בצפיפות (עם פתח הצינורות כלפי מעלה) בתוך רינגים אישיים או תבנית.
  • יוצקים מעל את הרויאל ומפזרים את יתרת הפרמז'ן.

פאי אישי מפסטה ריגטוני עם גבינות

  • אופים את המאפה במשך כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שלו מזהיב יפה.
  • מצננים טיפה, מחלצים מהרינג / התבנית, מפזרים עגבניות מיובשות ועלי בזיליקום ומגישים מיד.

פאי אישי מפסטה ריגטוני עם גבינות

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן