• גודל גופן

פיצה צמחונית

פיצה צמחונית

4 סועדים

מצרכים

4 בסיסי פיצה

300 גרם גבינת מוצרלה פרוסה דק,

100 גרם פלפל חלפניו

רוטב פיקו דה גאלו – לפי הטעם

250 גרם גבינת פרמזן מגורדת,

2 כוסות רוטב עגבניות

פחית 1 של מחית שעועית שחורה

1 כפית אורגנו

3 כפיות של שמן זית

אופן הכנה

מרדדים את בצק פיצה. להוסיף את גבינת המוצרלה כך שתכסה את בסיס הפיצה, לאחר מכן להוסיף את רוטב העגבניות המתובל ואחריו את הפלפלים, רוטב פיקו דה גאלו, גבינת פרמזן, אורגנו ושמן זית. אופים במשך 20 דקות בתנור ב ºC 200. להוסיף פיקו דה גאלו רוטב לפי הטעם.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן