• גודל גופן

כנפיים צלויות ברוטב מתקתק

כנפיים צלויות ברוטב מתקתק

הן זולות, טעימות וקלות להכנה – כנפיים הן פתרון מעולה לארוחת צהריים קלילה וכיפית. אהרוני במתכון נהדר לכנפיים צלויות

מצרכים

20 כנפי עוף

20 שיני שום, קלופות

1/4 כוס סירופ מייפל

1/4 כוס סויה יאמאסה

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק מקסצ'אפ

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף

1/2 כפית שבבי צ'ילי יבש

1 כפית קינמון

פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

2 גבעולי בצל ירוק

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה.
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, שמים בה את הכנפיים ויוצקים מעליהן את הרוטב.
  4. צולים כ-45 דקות בתנור החם, הופכים את הכנפיים לאחר מחצית מהזמן.
  5. להגשה: קוצצים דק בצל ירוק ומפזרים מעל.

מתכון: ישראל אהרוני

צילום: ואדים טיוטיונין