• גודל גופן

אורז מוקפץ עם פרגיות

אורז מוקפץ עם פרגיות
אורז מוקפץ עם פרגיות – המנה האסיאתית שאתם חייבים להכין! מנה קלילה ומהירה, נפלאה לארוחת צהריים כשרוצים להתפנק בלי מאמץ

מצרכים

3 כוסות אורז לבן מבושל
5 יחידות סטייק פרגית
מרינדה
4 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה מתוקה מזרח מערב
1 כף סוכר לבן
1 כפית ג’ינג’ר טחון
הקפצה
2 ביצים M
1 בצל בינוני
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
4 שיני שום
רוטב
4כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
4כפות רוטב פטריות הוי סטיר מזרח מערב
1כף סוכר לבן
1כפית שמן שומשום מזרח מערב
1כפית רוטב דגים מזרח מערב
1חופן בזיליקום או בזיליקום תאילנדי

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה. חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות, מוסיפים לקערת המרינדה, מערבבים ומניחים בצד.
  2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות, כותשים את הצ’ילי והשום למשחה ומניחים בצד.
  3. מחממים ווק, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הפרגיות עד שהן מוכנות. מניחים בצד.
  4. באותו הווק (ניתן להוסיף מעט שמן) מקשקשים את הביצים עד לקבלת חביתה רכה. מניחים בצד.
  5. מערבבים בקערה את כל מרכיבים הרוטב.
  6. באותו הווק (ניתן להוסיף שוב מעט שמן) מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את משחת הצ’ילי והשום ומערבבים 2-3 דקות.
  7. מוסיפים את האורז והביצים ומערבבים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים, מוסיפים את הפרגיות ומערבבים. מוסיפים את הבזיליקום, מקפיצים ומעבירים לצלחת הגשה.
  8. מפזרים מעט שומשום שחור, צ’ילי פרוס ועלה בזיליקום. מגישים עם פלח לימון. בתיאבון!