• גודל גופן

סושי למתחילים – כדורי סושי טעימים במלית סלמון ואבוקדו

סושי למתחילים – כדורי סושי טעימים במלית סלמון ואבוקדו

מפחדים להתעסק עם מחצלות, אצות ועניינים? יש לנו מתכון מעולה בשבילכם של כדורי סושי סופר טעימים וקלים להכנה שגם ילדים אוהבים. הכינו מגש גדול, כי הם יתחסלו ברגע.

מצרכים

אורז

2 כוסות אורז סושי

2.5 כפות מירין

3.5 כפות חומץ אורז

1 כף מלח

1.5 כפות סוכר

 

מילוי

200 גרם סלמון טרי בלי העור

אבוקדו גדול

חצי כוס שומשום שחור

חצי כוס שומשום חום

 

 

הגשה

וואסבי

טריאקי סמיך

אופן הכנה

  1. מבשלים את אורז הסושי לפי הוראות ההכנה. מניחים לו להצטנן כשעה וחצי מחוץ למקרר.
  2. מתבלים במירין ובחומץ האורז. מערבבים היטב.
  3. פורסים את האבוקדו לפרוסות עבות וקצרות 2 על 2 ס"מ (שיתאימו להכנס לכדור אורז)
  4. פורסים את הסלמון לפרוסות עבות וקצרות באותו האופן.
  5. בידיים נקיות, שוטחים כדור אורז על כף היד בצורת צלוחית עבה, שמים במרכז אבוקדו וסלמון וסוגרים עם היד לעיגול.
  6. מעבירים את זרעי השומשום לצלחת רחבה.
  7. מעצבים מעט את הכדור ומגלגלים אותו בעדינות בשומשום הקלוי, כך שיצפה את הכדור באופן חלקי, ועדיין יראו את האורז.
  8. מסדרים על צלחת הגשה יפה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתייצבות עד להגשה. מוציאים חצי שעה לפני הגשה כדי שיחזור לטמפרטורת חדר.
  9. מגישים לצד צלוחיות של טריאקי, סויה וואסבי.

הערה: רוצים לשדרג את ההגשה? אם נשאר לכם סלמון ואבוקדו אפשר גם לעטר את הכדורים מלמעלה: חלק בפיסת סלמון דקה ועליה קצת שומשום שחור, וחלק בפרוסות אבוקדו דקיקות עם קצת שומשום חום. אפשר לעטר בפרוסות מלפפון עם פיסת אצה או פרוסות צנונית דקיקות. תנו לדמיון שלכם להשתולל, זה יתן תוצאה מרהיבה.