• גודל גופן

עוף טנדורי כשר

עוף טנדורי כשר
עוף טנדורי הודי כשר עם תחליף של קרם קוקוס במקום יוגורט, מלא בתבלינים ארומטיים ועשיר במיוחד, מעולה לצד אורז לבן

מצרכים

4 יחידות כרעי עוף ללא עור
1 קופסת קרטון קרם קוקוס מזרח מערב
2 כפות מיץ לימון
1 כפית שטוחה מלח דק
תערובת תבלינים
1/2 כפית הל טחון
1 כף גאראם מסאלה
1/2 כפית כורכום
1 כפית שטוחה זרעי כוסברה
1 כפית פטרוזיליה יבשה
5 גרגירי פלפל שחור שלם
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
1 כפית שבבי צ’ילי יבש

אופן הכנה

  1. במכתש ועלי (או מטחנת תבלינים) טוחנים את כל מרכיבי תערובת התבלינים ביחד.
  2. מעבירים את תערובת התבלינים לקערה יחד עם קרם הקוקוס, המלח והלימון ומערבבים היטב לאיחוד מלא.
  3. חורצים את העוף עם הסכין על מנת לאפשר לטעמים להיספג היטב. מסדרים את העוף על תבנית מרופדת בנייר אפייה ויוצקים על העוף את בלילת קרם הקוקוס והתבלינים. מעסים היטב את כל חלקי העוף, מכסים ומכניסים למקרר לשעה עד לילה לספיגת טעמים מקסימלית.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את העוף בתנור במשך 40-50 דקות.
  5. מגישים לצד אורז או תוספת שאוהבים. בתיאבון!