כתף טלה חגיגי ממולא אורז

מצרכים
1 נתח כתף טלה פתוח כמו ספר למילוי (בקשו מהקצב)
3 כפות רכז תמרהינדי מזרח מערב
4 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית גדושה מלח גס
מילוי
1/2 שקית פטריות שיטאקה מיובשות מזרח מערב
1.25 כוסות אורז לבן
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
6 שיני שום פרוס
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 חופן כוסברה קצוצה
1 חופן נענע קצוצה
1/2 כפית מלח דק
מריחה
2 כפות רכז תמרהינדי מזרח מערב
6 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב (2 כפות לפני ההכנסה לתנור, 2 כפות אחרי הסרת הכיסוי ו2 כפות בסיום עם שומשום הוואסבי)
1 קורט מלח גס
1 כף שומשום בטעם ווסאבי מזרח מערב
אופן הכנה
- שמים את פטריות השיטאקי להשריה של חצי שעה במים, מסננים (שומרים את מי ההשריה) וחותכים לרצועות.
- פותחים את כתף הטלה ומורחים מחית תמרינדי, טריאקי, פלפל שחור ומלח גס בחלקו הפנימי. מעסים היטב.
- את מי ההשריה של פטריות השיטאקי מעבירים לסיר, מרתיחים ומוסיפים מלח דק ואורז. מבשלים 6-7 דקות ומסננים את האורז (הוא לא צריך להיות מוכן).
- מטגנים במעט שמן זית במחבת את הבצל והשום, מוסיפים את האורז, הפטריות, הטריאקי, הכוסברה, הנענע ומעט מלח ומערבבים. המילוי מוכן.
- ממלאים את הטלה בצדו הפתוח באורז, סוגרים מכל צד את הבשר ונועצים קיסמים כדי שיתקבע. קושרים את הבשר לכל אורכו ומורחים מחית תמרינדי, טריאקי ומלח גס.
- עוטפים את הבשר ב2-3 ניירות אפייה ו-2-3 שכבות של נייר כסף.
- אופים את הבשר בתנור על 200 מעלות במשך 20 דקות. כעבור 20 דקות מורידים ל-150 מעלות ל-3 שעות נוספות.
- מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ומעבירים לתבנית בזהירות. מורחים בטריאקי ומחזירים לתנור ל-10 דקות.
- מורחים שכבה נוספת של טריאקי, מפזרים שומשום וואסבי ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. בתיאבון!