• גודל גופן

כתף טלה חגיגי ממולא אורז

כתף טלה חגיגי ממולא אורז
כתף טלה ממולא אורז ופטריות שיטאקי, עם רוטב טריאקי ומחית תמרהינדי – מנה חגיגית מושלמת לשולחן החג בתהליך פשוט וכל כך טעים

מצרכים

1 נתח כתף טלה פתוח כמו ספר למילוי (בקשו מהקצב)
3 כפות רכז תמרהינדי מזרח מערב
4 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית גדושה מלח גס
מילוי
1/2 שקית פטריות שיטאקה מיובשות מזרח מערב
1.25 כוסות אורז לבן
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
6 שיני שום פרוס
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 חופן כוסברה קצוצה
1 חופן נענע קצוצה
1/2 כפית מלח דק
מריחה
2 כפות רכז תמרהינדי מזרח מערב
6 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב (2 כפות לפני ההכנסה לתנור, 2 כפות אחרי הסרת הכיסוי ו2 כפות בסיום עם שומשום הוואסבי)
1 קורט מלח גס
1 כף שומשום בטעם ווסאבי מזרח מערב

אופן הכנה

  1. שמים את פטריות השיטאקי להשריה של חצי שעה במים, מסננים (שומרים את מי ההשריה) וחותכים לרצועות.
  2. פותחים את כתף הטלה ומורחים מחית תמרינדי, טריאקי, פלפל שחור ומלח גס בחלקו הפנימי. מעסים היטב.
  3. את מי ההשריה של פטריות השיטאקי מעבירים לסיר, מרתיחים ומוסיפים מלח דק ואורז. מבשלים 6-7 דקות ומסננים את האורז (הוא לא צריך להיות מוכן).
  4. מטגנים במעט שמן זית במחבת את הבצל והשום, מוסיפים את האורז, הפטריות, הטריאקי, הכוסברה, הנענע ומעט מלח  ומערבבים. המילוי מוכן.
  5. ממלאים את הטלה בצדו הפתוח באורז, סוגרים מכל צד את הבשר ונועצים קיסמים כדי שיתקבע. קושרים את הבשר לכל אורכו ומורחים מחית תמרינדי, טריאקי ומלח גס.
  6. עוטפים את הבשר ב2-3 ניירות אפייה ו-2-3 שכבות של נייר כסף.
  7. אופים את הבשר בתנור על 200 מעלות במשך 20 דקות. כעבור 20 דקות מורידים ל-150 מעלות ל-3 שעות נוספות.
  8. מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ומעבירים לתבנית בזהירות. מורחים בטריאקי ומחזירים לתנור ל-10 דקות.
  9. מורחים שכבה נוספת של טריאקי, מפזרים שומשום וואסבי ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. בתיאבון!