חצילים במיסו

חצילים בטעמים אסיאתיים – חצילים ברוטב מיסו ושומשום, תוספת נהדרת לשולחן חג, לארוחת שישי או לכל ארוחה כשרוצים טאץ' אסיאתי
מצרכים
2 חצילים בינוניים
1/2 כפית מלח גס
רוטב
2 כפות מיסו כהה מזרח מערב
2 כפיות שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות סילאן
1 כף חומץ אורז מזרח מערב
1 חופן שומשום מזרח מערב
הגשה
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
- חותכים את החצילים למשולשים לאורך, ומניחים על צלחת, ממליחים עם מעט מלח גס. מניחים בצד ל10 דקות כדי שהחצילים יגירו נוזלים.
- בינתיים מכינים את הרוטב – מערבבים בקערה את המיסו עם המים עד לאיחוד, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לאיחוד.
- מייבשים את החצילים מהנוזלים שהגירו, מנגבים מהם את המלח ומעבירים לקערה.
- יוצקים על החצילים את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעט שומשום ומסדרים על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד שהחצילים נצלים ומקבלים גוון זהוב יפה.
- מוציאים, מפזרים בצל ירוק ומגישים. בתאבון.