• גודל גופן

חצילים במיסו

חצילים במיסו
חצילים בטעמים אסיאתיים – חצילים ברוטב מיסו ושומשום, תוספת נהדרת לשולחן חג, לארוחת שישי או לכל ארוחה כשרוצים טאץ' אסיאתי

מצרכים

2 חצילים בינוניים
1/2 כפית מלח גס
רוטב
2 כפות מיסו כהה מזרח מערב
2 כפיות שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות סילאן
1 כף חומץ אורז מזרח מערב
1 חופן שומשום מזרח מערב
הגשה
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
  2. חותכים את החצילים למשולשים לאורך, ומניחים על צלחת, ממליחים עם מעט מלח גס. מניחים בצד ל10 דקות כדי שהחצילים יגירו נוזלים.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב – מערבבים בקערה את המיסו עם המים עד לאיחוד, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לאיחוד.
  4. מייבשים את החצילים מהנוזלים שהגירו, מנגבים מהם את המלח ומעבירים לקערה.
  5. יוצקים על החצילים את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעט שומשום ומסדרים על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד שהחצילים נצלים ומקבלים גוון זהוב יפה.
  7. מוציאים, מפזרים בצל ירוק ומגישים. בתאבון.