• גודל גופן

מרק כרובית פרווה עם קרם קוקוס

מרק כרובית פרווה עם קרם קוקוס
מרק כרובית פרווה פשוט וטעים! מרק כרובית עם קרם קוקוס להעשרת הטעמים, המרק המושלם לחורף שייכנס אצלכם קבוע לארוחות בימים הקרים

מצרכים

מרק כרובית
1 ק"ג כרוביות מפורקת לפרחים
1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות בגודל בינוני
1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרצועות עבות
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות שמן זית
1 מיכל או 400 מ"ל קרם קוקוס מזרח מערב
2 כוסות מים רותחים או יותר, תלוי במרקם שרוצים למרק
בצל קריספי
1 בצל בינוני קלוף, חצוי וחתוך לרצועות
1 כף קורנפלור
שמן קנולה לטיגון עמוק
הגשה
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב (לכל כמות המרק, לא לכל מנה)

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: שמים בסיר יציקת ברזל או בשקית קוקי על גבי תבנית אפייה את הכרובית, הבצל, תפוח האדמה, המלח, הפלפל ושמן הזית.
  2. מערבבים היטב ומכניסים לתנור במצב טורבו על 180 מעלות לחצי שעה.
  3. מכינים את הבצל הקריספי: חותכים את הבצל לרצועות, מצפים היטב בקורנפלור ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
  4. בסיום האפייה של מרכיבי המרק טוחנים את הירקות למרקם חלק ביחד עם המים וקרם הקוקוס.
  5. מוזגים מהמרק לקערה, מקשטים בבצל הקריספי, השומשום השחור וטיפות בודדות של שמן השומשום. בתיאבון!