• גודל גופן

כבדי עוף אסייתיים עם צ'יפס מתובל

כבדי עוף אסייתיים עם צ'יפס מתובל

מצרכים

מצרכים לרוטב: 

  • 1/2 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כוס סויה יאמאסה
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 5 שיני שום, קלופות

 

לכבדים: 

  • 500 גרם כבדי עוף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

 

לצ'יפס כוסברה וצ'ילי: 

  • 400 גרם צ׳יפס קפוא, מוכן לטיגון
  • 2 ליטר שמן קנולה
  • 2 כפות עלי כוסברה
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה
  • 1/4 פלפל ירוק חריף
  • מלח

אופן הכנה

 

  1. מכינים את הרוטב: שמים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן ומבשלים כחצי שעה, עד שמתקבל רוטב סמיך ומבריק. מערבבים מדי פעם. בתום חצי שעה, טועמים ומתקנים תיבול – אם הרוטב אינו מלוח מספיק, מוסיפים סויה, ואם הרוטב אינו מתוק מספיק, מוסיפים סוכר.
  2. מכינים את הכבדים:
  • מנקים את הכבדים היטב ושוטפים. מייבשים היטב בנייר סופג.
  • מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים שמן זית וכבדים, וצולים את הכבדים עד להשחמה.
  • מוסיפים את הרוטב בהדרגה למחבת הכבדים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  1. מכינים את הצ'יפס:
  • בסיר גדול מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מטגנים את הצ'יפס עד שהוא מוכן. מוציאים לנייר סופג.
  • בינתיים, קוצצים דק את הפטרוזיליה, הכוסברה והפלפל הירוק החריף.
  • מערבבים את הצ'יפס המוכן עם עשבי התיבול, הפלפל החריף ומלח לפי הטעם.

 

מתכון: משה שגב

צילום: שי בן אפרים

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן