• גודל גופן

כריך סושי בקלי קלות

כריך סושי בקלי קלות

כריך סושי שכל אחד יכול להכין! תוך 3 דקות יש לכם סושי בגרסה קצת אחרת, טעים, קליל ומלא בחלבון. בא לכם תוספות אחרות? מוזמנים להתפרע. בתיאבון

מצרכים

כריך סושי

4 דפי אצות נורי מזרח מערב

1 כוס אורז קלרוז מוכן מזרח מערב

1 אבוקדו גדול בשל פרוס

1 פחית טונה במים או בשמן – לבחירתכם

2 כפות מיץ לימון

2 כפות מיונז

2 כפות שומשום שחור מזרח מערב

2 כפות שומשום בטעם רוטב סויה מזרח מערב

2 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב

2 כפות שמן שומשום מזרח מערב

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח דק

הגשה

1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מניחים אצה אחת על משטח עבודה ובעזרת מספריים גוזרים את החצי התחתון באמצע. כלומר, האצה היא ריבוע, חלקו אותה בדמיונכם לארבעה רבעים; גזרו את האצה בין שני הרבעים התחתוניים (ממש כמו בסרטון).
  2. בשני הרבעים התחתונים, משטחים אורז סושי קר או כל אורז אחר ומתבלים אותו בשומשום שחור קלוי.
  3. מעבירים את הטונה לקערית ומטבלים אותה עם מעט סרירצ׳ה, שמן שומשום, כמה טיפות של מיץ לימון, פלפל שחור, מלח ומסדרים מסלט הטונה ברבע השמאלי העליון של האצה. מזלפים מעט מיונז מעל.
  4. על הרבע האחרון, ימין עליון, פורסים יפה פרוסות אבוקדו בשל; מטבלים אותן במיץ לימון, פלפל שחור ומלח.
  5. ועכשיו מלאכת הקיפול: כמו שמראה הסרטון- מקפלים את הרבע התחתון השמאלי מעל העליון השמאלי ואז את שניהם מעל העליון ימני וסוגרים את כל העסק מעל התחתון ימני.
  6. מהדקים מעט, ואז תופסים בשתי הידיים, טובלים ברוטב סויה ומביאים את הביס של הלייף! בתיאבון!

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן