• גודל גופן

ביראני כבש (כשר לפסח)

ביראני כבש (כשר לפסח)

מצרכים

מרכיבים ל-6-8 מנות:
למרינדת הבשר:
1 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות
1.5 כוסות קרם קוקוס של מזרח ומערב
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר כתוש או קצוץ
2 כפות רוטב סויה של מזרח ומערב
2 כפות רוטב צ'ילי של מזרח ומערב
1 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
1 כפית הל
1 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/8 כפית אגוז מוסקט
חופן כוסברה קצוצה
חופן נענע קצוצה
לבצל מטוגן:
1/4 כוס שמן
3-4 בצלים חתוכים לחצאי טבעות
לאורז:
4 כוסות אורז קלרוז של מזרח ומערב
12 כוסות מים
2 כפות מלח
3 כפות שמן זית
6 תרמילי הל
6 מסמרי ציפורן
2 עלי דפנה
1 מקל קינמון
להרכבה והגשה:
1 כפית אבקת זעפרן מהולה ב-2 כפות מים חמים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן
כוסברה קצוצה

אופן הכנה

1. מכינים את הבשר במרינדה: שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מערבבים היטב לאיחוד החומרים, עוטפים בניילון נצמד ומשרים במקרר למשך 8 שעות או לילה שלם.
2. מכינים את הבצל המטוגן: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד השחמה יפה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. שומרים בצד.
3. מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים. משרים חצי ממנו למשך 20 דקות. שמים את המים, המלח, השמן והתבלינים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז השטוף (את המושרה שומרים בצד) ומבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב. מסננים ונפטרים מהתבלינים השלמים.
4. מרכיבים את הביראני: מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. שמים בסיר כבד את הבשר עם המרינדה. מכסים את הבשר בחצי מכמות הבצל המטוגן. מוסיפים שכבת אורז מושרה ומעליו שכבת אורז מבושל. מפזרים מעל את יתר הבצל המטוגן ויוצקים את מי הזעפרן, מיץ הלימון והשמן. מכסים את הסיר בנייר אפייה ו-2 ניירות כסף ואופים כשעה ורבע.
6. משאירים את הסיר מכוסה לרבע שעה, מורידים את הניירות ומערבבים בעדינות את תכולת הסיר. מפזרים כוסברה ומגישים.