• גודל גופן

המבורגר טוקיו

המבורגר טוקיו
יש מלא מתכונים של המבורגר, אבל את המתכון הזה של קובי אדרי להמבורגר אסייאתי עוד לא ראיתם! המבורגר מפתיע וטעים שלא תפסיקו להכין שוב ושוב

מצרכים

לחמניות

2 לחמניות המבורגר

המבורגר

500 גרם בשר בקר טחון – אפשר לבקש מהקצב לטחון אנטריקוט או אונטריב. העיקר שהבשר יהיה שומני ואוורירי

1 כף רוטב סרירצ’ה מזרח מערב

1 כף ג’ינג’ר כבוש קצוץ מזרח מערב

1 כף פלפל צ’ילי אדום חריף, קצוץ

1 גבעול למון גראס קצוץ

1 שן שום כתושה

1/2 בצל סגול בינוני קצוץ

1 כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס מי סודה Leo מזרח מערב

רוטב

2 כפות מיונז

1 כף רוטב סרירצ’ה מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את ההמבורגר: לשים מעט בעזרת כפות הידיים את הבשר עם כל התבלינים ולבסוף מוסיפים את הסודה.
  2. בעזרת רינג יוצרים 2 המבורגרים של 250 גרם ומצננים במקרר לשעה.
  3. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את ההמבורגר בערך 3 דקות לצד אחד ועוד דקה לצד השני.
  4. מכינים את רוטב האיולי סרירצ’ה: מערבבים בקערה את המיונז עם הסרירצ’ה עד לקבל רוטב אחיד וחלק.
  5. מרכיבים את ההמבורגר לפי איך שאתם אוהבים, ההמלצה של קובי: למרוח את האיולי סרירצ’ה על הלחמנייה, מעל לשים המבורגר, בצל סגול, חמוצים, פרוסות אבוקדו וחסה.