• גודל גופן

טעימים בטוקיו: סלט יפני ברוטב פונזו

טעימים בטוקיו: סלט יפני ברוטב פונזו

סלט יפני ברוטב פונזו מטורף, עם ירקות עדינים כמו שהיפנים אוהבים. עכשיו דמיינו שאתם בטוקיו, עם פריחת הדובדבן והנשים היפות בקימונו

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות

½ כוס כרוב לבן

1 חבילת אפונת שלג

2 גזרים חתוכים

3 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק)

½ שומר חתוך לארבע

לרוטב

6 כפות רוטב פונזו מזרח ומערב

1 כף סויה יאמאסה מזרח ומערב

1 כף שומשום בטעם סויה מזרח ומערב

1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

½ כפית מלח

הגשה

אצות מיובשות בטעמים מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את רוטב הפונזו, הסויה, שמן השומשום, זרעי השומשום והמלח.
  2. חותכים את כל הירקות לג’וליאנים, שהם מקלות דקים וקצרים. אפשר לעשות זאת בעזרת סכין חדה ואפשר בעזרת מעבד מזון עם דסקית חיתוך מתאימה.
  3. את הבצל הירוק מכניסים לקערת מי קרח למשך 10 דקות, הוא יסתלסל יפה. מסננים.
  4. מכניסים את כל הירקות לקערת הגשה גדולה. ממש לפני ההגשה מוזגים חצי מכמות הרוטב לירקות ומערבבים היטב. עכשיו מוזגים את היתר ומערבבים שוב.
  5. חותכים לרצועות דקות את האצות המיובשות ומפזרים מעל לתוספת קראנץ’ וקישוט. אפשר להוסיף גם נבטי חמנייה.