• גודל גופן

סושי לממהרים – סנדוויץ’ סושי מהיר להכנה

סושי לממהרים – סנדוויץ’ סושי מהיר להכנה
רוצים ליהנות מסושי בלי להתאמץ? מכינים סנדוויץ' סושי לממהרים עם כל התוספות שאוהבים והרטבים המיוחדים ונהנים מסושי מהיר וטעים בטירוף

מצרכים

אצות
5 אצות נורי מזרח מערב
אורז
2 כוסות אורז עגול מזרח מערב
2 ו-שני שליש כוסות מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח דק
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
תוספות
200 גרם סלמון טרי ללא עור, חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון ירוק בינוני חתוך לטבעות/רצועות
1 אבוקדו בינוני חתוך לפרוסות דקות
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
מטבלים (לא חובה)
1/4 כוס ספייסי מיונז מזרח מערב
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/4 כוס רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
1 כפית אבקת ווסאבי מוכנה
2 כפות ג’ינג’ר כבוש מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז לפי הוראות היצרן (שוטפים היטב את האורז להוצאת כל העמילן, מבשלים 2-3 דקות במים רותחים ומלח עד לרתיחה, מורידים לאש הכי נמוכה, מכסים ומבשלים עוד 7 דקות. מכבים את האש). מניחים לאורז להצטנן. מוסיפים 2-3 כפות של חומץ אורז ומערבבים היטב.
  2. צורת קיפול ראשונה: לוקחים אצת נורי לסושי, מניחים במרכזה מעט מהאורז, מסדרים לצורת מרובע. על האורז מניחים רצועות סלמון ואת יתר התוספות בשכבות, וסוגרים בשכבה נוספת של אורז. מקפלים את האצה סביב המילוי בצורת מרובע (ראו דוגמה בסרטון) וחותכים להגשה.
  3. צורת קיפול שנייה: לוקחים אצת נורי לסושי, מבצעים באמצע אחת הדפנות חתך עד למרכז האצה. מסדרים את האורז והתוספות בכל שטח של רבע אצה, בשלב הזה אפשר להוסיף רטבים אך לא חובה. מרימים את הדופן הראשונה הצמודה לחתך שביצענו ומקפלים לכיוון שבו האצה לא חתוכה, וכך הלאה ממשיכים בקיפול עד לקיפול מלא (ראו דוגמה בסרטון).
  4. מגישים עם המטבלים. ניתן כמובן להוסיף וואסבי, ג׳ינג׳ר או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים עם הסושי שלכם. בתאבון.