• גודל גופן

סלט אסייאתי עם אורז, סלמון אפוי ורוטב סרירצ'ה

סלט אסייאתי עם אורז, סלמון אפוי ורוטב סרירצ'ה
מהמנות האהובות עלינו – ארוחה שלמה ומושלמת שזוללים בהנאה! סלט אסייאתי עם סלמון, אורז, תוספות מפנקות ורוטב סרירצ'ה חריף.

מצרכים

אורז

1 כוס אורז עגול מזרח מערב

1 כוס מים

1 כף חומץ אורז מזרח מערב

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

סלמון

2 פילה דג סלמון

3 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

3 כפות סויה יאמאסה מזרח מערב

תוספות

1 מלפפון חתוך לקוביות

1 כוס פולי סויה (אדממה)

חטיף עצות מיובשות מזרח מערב

שומשום מזרח מערב

1 אבוקדו פרוס

1 רוטב סרירצ'ה מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שמים בסיר את האורז עם המים, מכסים את הסיר במכסה ומרתיחים. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות או עד לריכוך.
  2. במקביל לבישול האורז, ממיסים בסיר קטן את הסוכר והמלח בחומץ האורז. מוסיפים לאורז המוכן, מערבבים ומצננים היטב.
  3. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  4. מכינים את הסלמון: מערבבים בקערה את שמן הזית, הסילאן והסויה ומברישים את הסלמון ברוטב שנוצר.
  5. אופים את הסלמון בתנור במשך 20 דקות או עד להזהבה.
  6. מרכיבים את הסלט: מסדרים בצלחת עמוקה את האורז, המלפפון והאדממה. מניחים את האבוקדו הפרוס ומוסיפים מעל את נתח הסלמון האפוי.
  7. מעטרים בשברי חטיף אצות מיובשות ושומשום, מתבלים ברוטב הסרירצ'ה החריף ומגישים.