• גודל גופן

סלט טונה קצוצה בהשראה וייטנאמית

סלט טונה קצוצה בהשראה וייטנאמית

בחנויות המתמחות בפירות מיובשים תוכלו למצוא את שבבי הקוקוס הקלויים. תקנו קצת יותר כי אתם הולכים לנשנש חצי. מרכיבים לכ -4 סועדים

מצרכים

1 כף שטוחה של שמן זית

300 גר' טונה משומרת בשמן זית

1 שן שום

קורט פלפל לבן

כף רוטב דגים מזרח ומערב

מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים ומטגנים על אש בינונית משך כשלוש דקות, מצננים

 

סלט:

צרור עלי בזיל סגול מופרד לעלים

חופן יפה של עלי מיזונה

½ כוס עלי טרגון מופרד לעלים

כ-150 גר' גרגר נחלים מופרד לעלים

1.5 כוס שבבי קוקוס קלויים

50 גר' צ'יפס שורשים בטעם טבעי

2 כפות קשיו קצוץ

 

רוטב:

2 פלפלים ירוקים, חריפים, כתושים במכתש ועלי

כף סוכר לבן

2 כפות סויה

1 כף רוטב דגים

מיץ משני ליים

12 כפות קרם קוקוס מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. מכינים את הטונה: קוצצים את הטונה גס.
  2. מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את כל מצרכי הטונה ומטגנים על אש בינונית משך כשלוש דקות. מצננים.
  3. מכינים את הסלט: שוטפים את כל הירוקים.
  4. בקערה גדולה מניחים את הטונה, הבזיליקום, המיזונה, הטרגון גרגר הנחלים והקשיו הקצוץ.
  5. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים לרוטב בעזרת בלנדר מוט ויוצקים מעל הסלט בקערה.
  6. מוסיפים את הצ'יפס ושבבי הקוקוס מעל הסלט. מערבבים ומחלקים לקערות אישיות

 

מתכון: הילה אלפרט ומאיר אדוני

צילום: נעם פריסמן