עוף חמוץ מתוק עם נודלס ואננס

מנה שילדים ומבוגרים פשוט אוהבים! עוף חמוץ מתוק עם נודלס ואננס, מנה קלה להכנה שמתאימה תמיד כשמתחשק משהו טעים בלי מאמץ
מצרכים
עוף ונודלס
6 כפות קמח טמפורה מזרח מערב
2/3 כוס מים או סודה
1/3 חבילה אטריות ביצים מזרח מערב
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
רוטב, ירקות ואננס
2 כפות שמן קנולה
1 בצל סגול בינוני קלוף
2 פלפלים אדומים בינוניים
6 שיני שוםקלוף
4 פרוסות אננס משימורים
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק ללא סוכר מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
4 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
אופן הכנה
- מערבבים טמפורה עם מים עד שנוצר מרקם של טחינה. במידת הצורך אפשר להוסיף מים או טמפורה.
- מניחים בפנים את העוף ומערבבים. נותנים לעוף לנוח בפנים חצי שעה ובינתיים מתחילים בהכנת המנה.
- חותכים את הבצלים והפלפלים לרבעים או לרצועות. פורסים את השום. חותכים את האננס.
- בסיר רחב מטגנים את הבצלים, השום והפלפלים במשך 5 דקות.
- מוסיפים את הרטבים, האננס ואת שמן השומשום ומבשלים יחד במשך עשר דקות.
- בינתיים מכינים את העוף – במחבת או סיר רחב מחממים שמן עד לגובה של 3-4 ס״מ ומכניסים פנימה את קוביות העוף שעטופות בטמפורה. מטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את העוף לרוטב ומערבבים.
- בינתיים מבשלים את האטריות עד רכות ומוסיפים גם לסיר. מערבבים ומגישים.