• גודל גופן

עוף חמוץ מתוק עם נודלס ואננס

עוף חמוץ מתוק עם נודלס ואננס
מנה שילדים ומבוגרים פשוט אוהבים! עוף חמוץ מתוק עם נודלס ואננס, מנה קלה להכנה שמתאימה תמיד כשמתחשק משהו טעים בלי מאמץ

מצרכים

עוף ונודלס
6 כפות קמח טמפורה מזרח מערב
2/3 כוס מים או סודה
1/3 חבילה אטריות ביצים מזרח מערב
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
רוטב, ירקות ואננס
2 כפות שמן קנולה
1 בצל סגול בינוני קלוף
2 פלפלים אדומים בינוניים
6 שיני שוםקלוף
4 פרוסות אננס משימורים
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק ללא סוכר מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
4 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מערבבים טמפורה עם מים עד שנוצר מרקם של טחינה. במידת הצורך אפשר להוסיף מים או טמפורה.
  2. מניחים בפנים את העוף ומערבבים. נותנים לעוף לנוח בפנים חצי שעה ובינתיים מתחילים בהכנת המנה.
  3. חותכים את הבצלים והפלפלים לרבעים או לרצועות. פורסים את השום. חותכים את האננס.
  4. בסיר רחב מטגנים את הבצלים, השום והפלפלים במשך 5 דקות.
  5. מוסיפים את הרטבים, האננס ואת שמן השומשום ומבשלים יחד במשך עשר דקות.
  6. בינתיים מכינים את העוף – במחבת או סיר רחב מחממים שמן עד לגובה של 3-4 ס״מ ומכניסים פנימה את קוביות העוף שעטופות בטמפורה. מטגנים עד הזהבה.
  7. מוסיפים את העוף לרוטב ומערבבים.
  8. בינתיים מבשלים את האטריות עד רכות ומוסיפים גם לסיר. מערבבים ומגישים.