• גודל גופן

בו-בון – סלט וייטנאמי מפנק שמשגע את העולם

בו-בון – סלט וייטנאמי מפנק שמשגע את העולם
סלט שהוא ארוחה שלמה ומטריפה תמיד כיף גם להכין וגם לאכול! קבלו מתכון להכנת סלט וייטנאמי עם אגרול, בשר, ירקות ואטריות

מצרכים

אגרול

8 דפי אורז עגולים גדולים מזרח מערב

150 גרם פרגית טחונה

חצי כפית שום כתוש

חצי כפית גינג'ר טרי כתוש

2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

1 כפית שמן שומשום מזרח מערב

נתחי בשר

250 גרם שייטל בקר פרוס לפרוסות דקיקות ככל הניתן

2 כפות רוטב פטריות הויסטיר מזרח מערב

1 כף שמן קנולה לטיגון

סלט

3 מלפפונים פרוסים למקלונים

3 גזרים פרוסים למקלונים

1 צרור עלי נענע שטופים ויבשים

חצי כוס בוטנים קלויים גרוסים

1 כוס כרוב סגול פרוס דק

1 כוס גרגירי תירס טרי

1 כוס אטריות ביצים מוכנות על פי הוראות היצרן מזרח מערב

רוטב

חצי כוס רוטב לסלט בסגנון תאילנדי מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את האגרול: מערבבים בקערה את מרכיבי מילוי האגרול (ללא דפי האורז). מרטיבים דף אורז תחת זרם מים פושרים (או בקערה עם מים) למשך כמה שניות ומניחים על משטח נקי. מרטיבים דף אורז נוסף ומניחים על דף האורז הראשון. מניחים כף גדושה מהמילוי לאורך השליש העליון של הדף ומגלגלים. אחרי גלגול אחד, סוגרים את קצוות האגרול וממשיכים לגלגל כך שיצא לנו רול. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים ליצירת 4 אגרולים.
  2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת קטנה ומטגנים את האגרולים להזהבה מכל הצדדים.
  3. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים קצת.
  4. צורבים את נתחי הבשר: מערבבים את נתחי הבשר עם רוטב ההויסטיר. נפטרים מעודפי השמן במחבת, מוסיפים כף שמן וכשהוא חם, צורבים את נתחי הבשר צריבה חזקה ומהירה עד שהם מוכנים.
  5. מרכיבים את הסלט: מסדרים בכל קערה אישית רחבה את אטריות הביצים, לצידן את מקלוני הגזר, לצד הגזר – את מקלוני המלפפון, לצידם את נתחוני הבשר, תערובת עלי הבזיליקום ועלי הכוסברה, ולצידם בוטנים קלויים. מזלפים את הרוטב. חותכים את האגרולים ל-4 פרוסות, מניחים מעל ומגישים.