• גודל גופן

פאד תאי – מתכון לפאד תאי ביתי מושלם

פאד תאי – מתכון לפאד תאי ביתי מושלם

פאד תאי מושלם שמכינים בקלות ובמהירות בבית – ממש כמו במסעדות. המנה התאילנדית הפופולרית אצלכם על השולחן בתוך חצי שעה

מצרכים

רוטב
1/4 כוס רוטב דגים מזרח מערב
1/4 כוס סוכר דקלים מזרח מערב
3 כפות רכז תמרהינדי מזרח מערב
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
3 כפות רוטב סרירצ’ה זרח מערב
2 כפות מיץ ליים (מיץ מחצי ליים)
פאד תאי
1 חבילה אטריות אורז בעובי 3 מ”מ מזרח מערב
2 כפות שמן קנולה
4 בצלי שאלוט בינוניים קצוצים
200 גרם סטייק פרגית חתוך לקוביות (או חזה עוף)
1 ביצה M טרופה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 חופן בוטנים קלויים כתושים
1 חופן נבטים סיניים
הגשה
1 חופן נבטים סיניים
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 חופן בוטנים קלויים כתושים
1/4 ליים בינוני

אופן הכנה

  1. מכינים את מקלוני האורז על פי ההוראות על גבי האריזה מבעוד מועד.
  2. מכינים את הרוטב: מכניסים את מרכיבי הרוטב לקערה ומערבבים היטב עד להטמעה מלאה, מומלץ לקצוץ את סוכר הדקלים כדי שימס היטב עם המרכיבים הרטובים של הרוטב.
  3. במחבת גדולה מחממים מעט שמן, ומטגנים את בצלי השאלוט הקצוצים עד לשקיפות. מוסיפים את קוביות הפרגית ומטגנים היטב עד לקבלת גוון זהוב ושהפרגית מוכנה היטב. שוברים פנימה ביצה ומערבבים. מוסיפים את מקלוני האורז והרוטב ומערבבים היטב.
  4. קוצצים מעט בצל ירוק ומוסיפים למחבת יחד עם בוטנים כתושים ונבטים ומערבבים היטב. מבשלים עוד 2-3 דקות ומוציאים לצלחת ההגשה. מפזרים מלמעלה מעט בצל ירוק ובוטנים ומגישים עם חתיכת ליים. בתיאבון.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן