• גודל גופן

שוקי עוף אסייתיות עם פטריות

שוקי עוף אסייתיות עם פטריות

מצרכים

3 כפות שמן קנולה

1 בצל לבן, קלוף

2 שיני שום, קלופות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף

1 פלפל אדום חריף

1 סלסילה פטריות שמפיניון

6 שוקי עוף

4 כפות סויה יאמאסה

2 כפות סויה מתוקה

1 כף סוכר חום

4\3 כוס מים

1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

מלח

פלפל שחור

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל, כותשים את שיני השום ואת הג'ינג'ר, קוצצים דק את הפלפל האדום החריף וחותכים לרבעים את פטריות השמפיניון.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן קנולה. כשהוא חם, מטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים ושומרים בצד.
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך.
  4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל האדום החריף ומטגנים כ-2 דקות.
  5. מחזירים למחבת את שוקי העוף ואת כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את הפטריות ומבשלים כחצי שעה, עד ששוקי העוף מזוגגות היטב ברוטב.

 

מתכון: תמרה אהרוני
צילום: נמרוד גנישר