• גודל גופן

כדורי שוקולד מטוגנים בטמפורה

כדורי שוקולד מטוגנים בטמפורה

כולם מכירים ואוהבים לאכול כדורי שוקולד בכל הזדמנות שיש. אבל כדורי שוקולד מטוגנים בטמפורה זה משהו שלא טעמתם ואנחנו בטוחים שתרצו להמשיך ולטעום את זה. 

מצרכים

מצרכים ל-20 כדורים:

בצק עוגיות שוקולד:

100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר

1 ביצה L

140 גרם (1 כוס) קמח

35 גרם (1/4 כוס) קקאו

קורט מלח

1/2 כוס מיני שוקולד צ'יפס

ציפוי:

2 כוסות טמפורה מזרח ומערב

480 מ"ל (2 כוסות) מים קרים (לוודא את הפרופורציה)

שמן לטיגון

הגשה:

אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מכינים את בצק העוגיות: שמים את כל מרכיבי המתכון, למעט השוקולד צ'יפס, במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
  2. מגלגלים בין הידיים כדורים בגודל אגוז ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקררים בערך שעה, או עד שהם מתייצבים לגמרי.
  3. מחממים שמן עמוק בסיר (ל-180 מעלות).
  4. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את הטמפורה והמים עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  5. טובלים את הכדורים בבלילת הציפוי ומעבירים בזהירות לסיר עם שמן רותח. מטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה. מעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מצננים טיפה ומגישים. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.