• גודל גופן

לימונדה ברזילאית

לימונדה ברזילאית

לימונדה ברזילאית קיצית ומרעננת. כשהכנו אותה בפעם הראשונה היא חוסלה אחרי פחות מעשר שניות. המלצה שלנו – תכפילו כמויות מראש

מצרכים

5 לימונים בינוניים חתוכים לרבעים

1 קופסת שימורים נוזל קוקוס מרוכז וממותק מזרח מערב

2 כוסות מים

1 ליטר קוביות קרח

אופן הכנה

  1. מניחים בבלנדר את הלימונים ומוזגים את המים.
  2. טוחנים יחד בפולסים – לא טחינה מלאה אלא רק כדי למעוך אותם קצת.
  3. מעבירים את הנוזלים למסננת ומחזירים את המיץ המסונן לבלנדר.
  4. מוסיפים את נוזל הקוקוס המרוכז והממותק ואת הקרח וטוחנים יחד למשקה חלק ומעט סמיך.
  5. מגישים עם כמה עלי נענע מעל.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן