• גודל גופן

מלבי פרווה

מלבי פרווה
מלבי פרווה מקרם קוקוס עם כל התוספות האהובות. קלאסי ונוסטלגי ועם טעם שישלח אתכם הישר לילדות, והוא אפילו טבעוני

מצרכים

מלבי פרווה
1 כוס מים
80 גרם קורנפלור
1 ליטר קרם קוקוס מזרח מערב
80 גרם סוכר לבן
הגשה – תוספות לבחירתכם
1/2 כפית מי ורדים
1/2 כוס סירופ מלבי
1 חופן קוקוס טחון מזרח מערב
1 חופן שבבי קוקוס מזרח מערב
1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים קצוצים, או בוטנים

אופן הכנה

  1. שמים את המים והקורנפלור בקערה קטנה. מערבבים היטב עם מטרפה עד שאין יותר גושי קורנפלור.
  2. שמים את תערובת המים והקורנפלור, קרם הקוקוס, מי הוורדים והסוכר בסיר קטן.
  3. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה. חשוב לערבב טוב תוך כדי הבישול כדי שלא ידבק.
  4. ברגע שמופיעות בועיות ורואים רתיחה, מנמיכים את האש. מערבבים כך עוד 2 דקות.
  5. מוזגים את המלבי לצנצנות או כלי הגשה שנבחר. מכסים ומכניסים למקרר ללילה שלם.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן