• גודל גופן

סברינה טבעונית שמזכירה טעמי ילדות

סברינה טבעונית שמזכירה טעמי ילדות

איזה כיף שיש גרסה טבעונית לעוגות הנהדרות האלו! עוגות סברינה אישיות ועסיסיות עם סירופ רום וסוכר, קצפת ודובדבנים

מצרכים

בצק

1.5 כוסות קמח לבן

2 כפיות סירופ מייפל

1.5 כפיות שמרים טריים

שלושת רבעי כוס רסק תפוחים

1 כף שמן קוקוס מזרח מערב

רבע כוס קרם קוקוס מקרטון מזרח מערב

קורט מלח דק

סירופ

1.5 כוסות סוכר לבן

3 כוסות מים

1 כפית תמצית וניל

שלושת רבעי כוס רום לבן או 2 כפיות תמצית רום

קצפת

2 פחיות קרם קוקוס שקוררו במקרר במשך לילה מזרח מערב

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

הגשה

6 יחידות דובדבנים טריים או מסוכרים או תותים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מוסיפים למיקסר עם וו לישה את הקמח, סירופ המייפל והשמרים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים. לשים במשך 4 דקות ומוסיפים את המלח, שמן הקוקוס וקרם הקוקוס. מגבירים למהירות נמוכה-בינונית ולשים במשך 10 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
  2. מעבירים את הבצק לשקית זילוף וקוטמים לה את הקצה. מזלפים לתבנית שקעים עד למילוי 2/3 מגובה התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים שנית במשך שעה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מכינים את הסירופ: בסיר רחב, מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומחכים כמה דקות להסמכה. מוסיפים את תמצית הווניל והרום, מערבבים היטב ומצננים.
  5. מכניסים את העוגות לתנור למשך 15 דקות, עד שהן זהובות (הן לא תופחות הרבה). מוציאים ומצננים.
  6. מכינים את הקצפת: פותחים את פחיות קרם הקוקוס ומעבירים לקערה רק את החלק המוצק שלמעלה. זהו החלק השומני ורק אותו אפשר להקציף. מה שנותרים למטה הם מי הקוקוס שאפשר להשתמש בהם לשייק פירות קוקוס מעולה. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר.
  7. מחממים שוב את הסירופ לסף רתיחה ומכבים את האש. מוציאים את העוגות מתבנית השקעים ומעבירים לסיר עם הסירופ למשך 10 דקות כדי שיספגו כמה שיותר מהסירופ. מוציאים כל עוגה בזהירות, תוך כדי שנפטרים מעודפי נוזלים, ומניחים על צלחת הגשה.
  8. מזלפים מעט קצפת, מעטרים בדובדבן או תות ומגישים.