• גודל גופן

פאי זוקיני ובטטה זריז

פאי זוקיני ובטטה זריז

מי בא להכין איתנו לצהריים פאי בטטה וזוקיני עם טוויסט של טעמים אסייתיים? כדאי לכם 🙂

מצרכים

½ חבילה בצק שמרים מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן

 

מלית:

2 כפות שמן זית

1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות

1 זוקיני גדול, חתוך לקוביות

3 כפות רוטב סויה מזרח ומערב

2 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב

1 כפית סרירצ'ה מזרח ומערב

 

רויאל:

3 ביצים

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה

מלח ופלפל

150 גרם גבינת פרמז'ן, מגורדת

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את המלית: מחממים את שני סוגי השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבטטה והזוקיני, תוך ערבוב, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את הרטבים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות. הירקות יתרככו סופית בזמן האפייה.
  3. מכינים את הרויאל: טורפים בקערה את הביצים עם השמנת, מלח ופלפל.
  4. חותכים את הבצק המופשר לריבועים בגודל בערך 2 על 2 ס"מ ומסדרים בתחתית התבנית.
  5. יוצקים מעל את הרויאל ומסדרים מעליו את הירקות עם שאריות הרוטב.
  6. מפזרים מעל את הגבינה ואופים כ-30 דקות עד להשחמה יפה.
  7. מגישים מיד.