• גודל גופן

קוגל כשר לפסח

קוגל כשר לפסח
במיוחד לפסח: קוגל מתוק עם אטריות אורז וגבינות. קינוח מצוין לפסח בלי להתפשר על הטעם, מאפה שיוצא מהתנור שזוף, טעים ומתוק שכולם יאהבו

מצרכים

1 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”מ מזרח מערב
8 ביצים M
1 גביע קוטג’
1 מיכל שמנת לבישול 15%
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון טחון
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות חום עליול תחתון.
  2. מבשלים את האטריות במים רותחים כ-3-4 דקות, מוטב להשאיר מעט אל-דנטה (האטריות עוברות בישול נוסף ועדיף שלא יהיו רכות מדי).
  3. מוציאים מהמים הרותחים, ומעבירים לקערה עם מים קרים כדי לעצור את הבישול של האטריות כדי שלא יהיו רכות מדי.
  4. משמנים מעט את התבנית ומסדרים בה את האטריות.
  5. בקערה נוספת מערבבים היטב את כל יתר המרכיבים לקבלת בלילה אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה על גבי האטריות ומוודאים שכל הבלילה נטמעה היטב. בשלב זה כדאי לוודא שחלק מהאטריות יוצאות קצת החוצה מלמעלה כדי שיקבלו קריספ וגוון יפה באפיה בתנור.
  7. מעבירים לאפייה בתנור, למשך 35-40 דקות.
  8. מוציאים, ונותנים לקוגל להצטנן ולהתייצב בטרם ההגשה.
  9. מומלץ להגיש עם יוגורט/שמנת חמוצה ואם אתם אוהבים, מומלץ להוסיף גם מלפפון חמוץ, כמיטב המסורת.

בתאבון וחג שמח.