• גודל גופן

ארטיק שניצל סופר קריספי במעטפת פנקו צהוב וסגול

ארטיק שניצל סופר קריספי במעטפת פנקו צהוב וסגול

מצרכים

2 ק"ג חזה עוף שלם
1 כוס קמח לבן
1/3 כוס מים
1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כוסות פירורי לחם צהובים מזרח מערב
2 כוסות פירורי לחם עם בטטה סגולה מזרח מערב

אופן הכנה

  1. פורסים כל חזה עוף ל-4 חלקים שווים ומשפדים בשיפודים קצרים.
  2. בקערית מערבבים קמח, מים, סויה, צ׳ילי מתוק עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. שמים בצלחות שונות את הפנקו הצהוב והפנקו הסגול.
  4. טובלים את החזה עוף המשופד בבלילה, מורידים שאריות (ממתינים לנזילה כמה שניות) ומצפים בפנקו. מהדקים במעט את הפנקו לחזה העוף בעזרת לחיצות.
  5. מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית ומטגנים את השניצל במשך 3 דקות לכל אחד – אם האש לא תהיה בינונית הפנקו יישרף וחזה העוף לא יהיה מוכן במרכזו.
  6. מעבירים לרשת צינון או לנייר סופג ומגישים לצד רטבים שאוהבים.

טיפ – יש לטגן ארטיק אחד טסט – לבחון את המוכנות של העוף ורק אז להמשיך טיגון של שאר השניצלים. אם נשרף ובפנים לא עשוי – יש להוריד ללהבה חלשה יותר, אם ספג שמן ונשאר בהיר – יש להגביר את האש.