• גודל גופן

סלט אטריות שעועית וירקות ירוקים ברוטב מרענן

סלט אטריות שעועית וירקות ירוקים ברוטב מרענן
קבלו מתכון של סלט אטריות שעועית עם ירקות ירוקים בריאים ורוטב לסלט עם למון גראס. מתאים בדיוק לחודשי הקיץ החמים ואפילו קל להכנה

מצרכים

1 חבילה אטריות שעועית מזרח מערב

1 ליטר מים רותחים או עד לכיסוי האטריות

4 מלפפונים בינוניים

100 גרם או 1/3 חבילה שעועית ירוקה טרייה

2 גבעולי בצל ירוק

1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני1

חופן אגוזי קשיו קלויים

5 כפות רוטב לסלט עם למון גראס מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את אטריות השעועית: שמים בקערה גדולה את האטריות ומכסים במים רותחים.
  2. משרים את האטריות בקערה המכוסה עם מכסה/צלחת במשך 10-15 דקות. מסננים ומקררים את האטריות.
  3. מכינים את הסלט: קולפים את המלפפון לרצועות דקות, חותכים את השעועית לרצועות באורך 1 ס”מ, פורסים את הבצל הירוק והצ’ילי האדום לפרוסות דקות וקוצצים את הקשיו.
  4. מניחים את אטריות השעועית, הירקות והקשיו בקערה גדולה, שופכים את רוטב הלמון גראס ומערבבים עד לציפוי מלא. ניתן להוסיף עוד צ’ילי אדום פרוס בהתאם לרמת החריפות הרצויה. בתיאבון!

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן