• גודל גופן

חלת סלמון חגיגית בתיבול אסיאתי

חלת סלמון חגיגית בתיבול אסיאתי
מנה ראשונה חגיגית וקלה להכנה – "חלת" סלמון בתיבול אסיאתי שמכינים בקלי קלות לתנור, מושלמת בערבי חג או בערב שישי

מצרכים

2 נתחים פילה דג סלמון ללא עור
3 כפות שמן קנולה
2 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
1/2 כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנה

  1. חותכים לשלוש רצועות את פילה הסלמון (ניתן ליישר קצוות על מנת שיצא אסתטי ולהוריד את החלק השומני בצד של הפילה ולהשתמש רק בחלק הבשרני והעבה יותר). מייבשים את הדג מנוזלים באמצעות נייר סופג וקולעים לצמה רגילה.
  2. מעבירים את הצמה לנייר אפייה וקושרים את הצדדים כמו סוכרייה.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומצפים את הסלמון היטב בכל הרוטב.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25 דקות.