• גודל גופן

ירקות בטמפורה

ירקות בטמפורה

עוד מעט מתחילה תוכנית הטלוויזיה האהובה עליכם ואתם רוצים להכין נשנוש קליל עם טוויסט משדרג? לכו על ירקות בטמפורה!

מצרכים

1 חבילת טמפורה GOGI

1 ראש קטן של ברוקולי, מפורק לפרחים

1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים

1 זוקיני גדול, חתוך לפרוסות בינוניות

1 חבילת פלפלים צבעוניים קטנים

שמן לטיגון עמוק

למטבל:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי

1 כפית חומץ אורז

1 כפית סוכר

1 שן שום, כתושה

אופן הכנה

  1. מכינים את הטמפורה
  2. מחממים את השמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע ל-190 מעלות. אם אין מד חום, בודקים עם קיסם עץ: כשמכניסים אותו לשמן, אמורים להיווצר סביבו מלא בועות קטנות.
  3. חולטים את הירקות במים רותחים לכמה דקות ומסננים.
  4. טובלים כל ירק בטמפורה ומנערים קלות את העודפים.
  5. מכניסים בזהירות לשמן החם ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מכינים את המטבל: מערבבים בקערית את כל המרכיבים.
  7. שמים את הירקות בטמפורה על צלחת הגשה ומגישים עם המטבל בצד.