• גודל גופן

מרק עוף צלול עם קציצות פרגית עוף (כשר לפסח)

מרק עוף צלול עם קציצות פרגית עוף (כשר לפסח)

מצרכים

מרכיבים לסיר גדול:
למרק:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 מקלות סלרי חתוכים דק
3 ליטר מים רותחים
1 כף גדושה מלח
7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל ביס
3 גזרים חתוכים לטבעות דקות
1/2 חבילה אטריות שעועית של מזרח ומערב שבורות גס
לקציצות:
600 גרם בשר עוף טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
שמיר קצוץ

אופן הכנה

1. מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והסלרי תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים מים ומלח ומערבבים. מוסיפים את תפוחי האדמה והגזרים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות או עד שהירקות מתחילים להתרכך.
2. בינתיים מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד שנוצרת תערובת אחידה ודביקה. יוצרים ממנה קציצות קטנות בגודל אגוז או כדור פינג פונג ומסדרים על מגש.
3. מוסיפים את האטריות לסיר המרק ומערבבים.
4. מוסיפים לסיר את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות נוספות עד שהן מוכנות.
5. מפזרים שמיר ומגישים.