• גודל גופן

מתכון ללחם בירה מהיר עם תוספת אגוזים וצימוקים

מתכון ללחם בירה מהיר עם תוספת אגוזים וצימוקים
לא תאמינו שהוא משני מרכיבים עיקריים בלבד! מתכון ללחם בירה כל כך קל וטעים שתרצו להכין במיידי! פריך מבחוץ ורך מבפנים

מצרכים

לחם בירה

330 גרם או 2 ושליש כוסות קמח תופח

1 כפית שטוחה מלח דק

שליש כוס אגוזי מלך קצוצים

רבע כוס צימוקים בהירים

1 בקבוק או 330 מ"ל סירה Leo מזרח מערב

ציפוי – לא חובה

1 כף פניני טפיוקה מזרח מערב

אופן הכנה

  1. במידה ורוצים ציפוי טפיוקה קראנצ’י, שמים את פניני הטפיוקה בכוס, יוצקים עליהם מים רותחים, מניחים ל-15 דקות ומסננים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הלחם לעיסה אחידה ונמנעים מערבוב יתר.
  3. מעבירים מיד לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  4. מניחים את התבנית ליד התנור ומחממים אותו לחום של 180 מעלות. בנתיים הבירה ומרכיבי ההתפחה בקמח פועלים ומתפיחים את הבצק.
  5. מזלפים מעט שמן זית על פני הבצק, מפזרים את פניני הטפיוקה ואופים במשך 45-50 דקות עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  6. מוציאים את הלחם מהתנור, מסירים את נייר האפייה ומחזירים לתנור על רשת, לא בתבנית, ל-10 דקות נוספות.
  7. מצננים לחלוטין, לא מתפתים לפרוס כשהוא חם, ומגישים.