• גודל גופן

סלט פאטוש עם טורטיה קריספית

סלט פאטוש עם טורטיה קריספית
סלט פאטוש עם טורטיות, שיגרום לכם לאכול קערה שלמה בלי למצמץ. ולא סתם קערה, אלא קערה מטורטיה, שאפשר לאכול בסוף בכיף

מצרכים

סלט
1 חבילה טורטייה בינונית מזרח מערב
4 מלפפונים בינוניים
3 גזרים בינוניים
2 קולורבי בינוניים
2 פלפלים אדומים בינוניים
1 חופן חסה אייסברג
רוטב
4 כפות חמאת בוטנים חלקה
2 כפות מירין מזרח מערב
1 כף חומץ אורז מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
  2. מחממים תנור -ל 160 מעלות.
  3. מניחים על מגש קערה קטנה הפוכה משומנת מעט – ומניחים עליה טורטיה – בצורה שהטורטיה עוטפת את הקערה.
  4. מכניסים לתנור ל-5 דקות. מוציאים את הטורטיה מהתנור ומקררים.
  5. פורסים 3 טורטיות לשמיניות, מברישים מעט שמן זית ואופים בתנור 5 דקות.
  6. פורסים את המלפפונים, הגזרים, הקולורבי והפלפל האדום לג’וליאנים.
  7. את עלי החסה מפרידים ושוטפים.
  8. מרכיבים את המנה: מערבבים את הירקות של הסלט יחד, מניחים בקערת הטורטיה מעט סלט, מוזגים רוטב ושברי טורטיה שקלינו בתנור, מערבבים ומגישים.