• גודל גופן

סלט פסטה עם ירקות אנטיפסטי

סלט פסטה עם ירקות אנטיפסטי

ארוחת הערב המושלמת: סלט פסטה עם ירקות אנטיפסטי, גבינת פטה ורוטב מרענן בטירוף!

מצרכים

מרכיבים ל-2-3 מנות:

ירקות אנטיפסטי:

1 זוקיני גדול, חתוך לקוביות בגודל ביס

1 חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל ביס

1 בצל סגול, חתוך לחצאי טבעות

2 פלפלי גמבה, חתוכים לקוביות בגודל ביס

1 סלסילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים

4 כפות שמן זית

מלח גס ופלפל שחור גרוס

2-3 שיני שום, כתושות

סלט פסטה:

1 חבילת פסטה פוסילי די מרטינו

100 גרם גבינת פטה, מפוררת גס

¼ צרור עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים

רוטב:

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון

2 שיני שום, כתושות

2 כפות דבש

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מסדרים את ירקות האנטיפסטי על גבי התבניות, מזלפים את שמן הזית, מפזרים מלח, פלפל ושום ומערבבים בעזרת הידיים. אופים כ-25 דקות, או עד להזהבה יפה.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן למצב אל דנטה.
  4. מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בקערה או צנצנת ומערבבים היטב. שומרים להגשה.
  5. מכינים את הסלט: מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את ירקות האנטיפסטי והרוטב ומערבבים היטב.
  6. מפזרים מעל את הגבינה ופטרוזיליה / כוסברה ומגישים.